Vecka 37

Hej!

Då har vi haft en intensiv vecka då vi arbetat både med valet, arrangerat aktiviteter inom barnfestivalen och studerat barnkonventionen.

Vi har studerat partierna och deras politik, gjort grupparbete om dem och i eftermiddags avslutade vi med att rösta i ”riksdagsvalet”. Vi hade både vallokal med bås och valurna. Eva M prickade av de röstande i röstlängden, dvs på klasslistan, och vi hade sedan öppen rösträkning. Valresultatet var tämligen likt opinionsmätningarna och får klass 5 bestämma blir det med knapp marginal regimskifte nu.

Torsdagen och fredagen har varit härliga dagar! Igår pysslade vi, gjorde vimplar och masker. Vi samlades också vid entrén och hade ”dansstopp” hela skolan. Efter bjöd bl.a.  några av våra elever på dansuppvisning.

IMG_0499.jpg

IMG_0518.jpg

Idag hade vi tivoli för yngre elever. Femmorna och sexorna ordnade det hela. Man blev verkligen imponerad över den entusiasm och med det ansvar alla tog sig an sina uppgifter. Vår klass skötte danslektion, ansiktsmålning och en av stationerna i mångkampen. Sexorna hade bland annat chokladhjul, kiosk och fiskdamm. Våra masker och hemmagjorda instrument användes sedan vid den karneval som tågade runt skolan efter lunch.

IMG_0546.jpg

IMG_0557.jpg

IMG_0561.jpg

IMG_0565.jpg

IMG_0578.jpg

Nästa vecka återgår vi till vardagen. Nu får vi ta tag i svenska, engelska och matte igen!

Men först ska vi fotograferas! Och det redan på måndag! Eleverna har fått hem lappar om det idag. Vi vet att det är sent, vi missade helt enkelt…

Ha en trevlig helg!

Eva och Eva

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s