Vecka 42

Nästa vecka börjar vi med det lite annorlunda föräldramöte som ni har haft möjlighet att anmäla er till. Inbjudan och schema är utskickat på mail och finns också utlagt på Unikum. Välkomna!

Vädret har ju varit skönt under veckan som gått. Det har resulterat i mer och fler gemensamma rastaktiviteter. Vi har fått in elever med ”rosor på på kind” efter rasterna. Även idrotten har kunnat vara ute. Nästa vecka blir det på idrotten mer av bollekar och bollsport. Fortsätter det fina vädret flyttar de ut!

Vi fortsätter med fri skrivning och arbete med Huset. Eleverna har illustrerat sina texter så fint! Vi arbetar även med adjektiv och vi kommer efter det att lägga in lite rättstavning. Vi har under veckan gjort ett screeningtest i läsförståelse. Det var en skönlitterär text. Nästa vecka kommer vi att göra ett nytt test, denna gång på en faktatext.

I historia fortsätter vi med senmedeltiden. Vi har pratat om digerdöden och studerar nu livet i staden. Vi har bokat in ett museibesök till onsdagen 24 oktober.

Under vecka 42 kommer vi i engelska att arbeta vidare med kapitel 4.Grammatiken handlar om oregelbunden plural. Läxa till tisdag vecka 43 är att träna på halva fokusrutan på sidan 21 i textbook. (Vi har ändrat läxan, för det blev för mycket och för svårt!)

I No:n fortsätter eleverna fördjupningen med avfallshantering. De förbereder sin presentation i Keynote. Efter redovisningarna blir det fysik och kommer att handla om ljud och ljus.

I matte har man arbetat praktiskt med mönster under den gångna veckan. Nu är man tillbaka i boken och jobbar med kapitlet som heter ”Tal i decimalform”. Ingen läxa den här veckan.

Att tänka på under veckan:

Måndag: Föräldramöte

Tisdag och onsdag: idrott, ta med kläder

Torsdag: Engelskläxa: Läxan är flyttad till nästa vecka!

Hälsningar Eva och Eva

IMG_0755.jpg

IMG_0757.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s