Vecka 43

Då har vi en vecka kvar till höstlovet! Tiden går fort. Den här veckan kommer vi ha ett par schemabrytande aktiviteter. Som en del av historiestudierna kommer vi på onsdag förmiddag att besöka muséet på fästningen. Vi kommer att fokusera på berättelser om och från Varberg för att låta dem sedan bli en del av ett animeringsprojekt. Efter lovet kommer vi att i grupper om fyra arbeta med dessa berättelser, skriva manus och måla, för att lite senare i november arbeta två heldagar med animering. Under dessa två dagar kommer vi att ta hjälp av min dotter Frida, som jobbar med sådant på heltid. Frida besöker oss också nu på fredag för att informera om och starta igång projektet. Det blir alltså ett ämnesövergripande projekt som inkluderar svenska, historia och bild.

Vi avslutade fredagen med att enskilt, i par och i grupp tänka till om och diskutera trivsel. Eleverna fick även komma med tips och önskemål, både när det gäller lektioner och raster, på vad som kan göras föra att öka trivsel och förmåga till arbete. Som vanligt kom det in en massa kloka tankar!

Först bad vi dem lyfta vad som varit riktigt bra under den gångna veckan. Glädjande nog kom det in mängder av saker. Toppade gjorde fadderverksamheten och nallefesten, tätt följt av att rasterna varit ovanligt bra med mycket lek där tjejer och killar lekt tillsammans och majoriteten av klassen varit med. Sedan kom, glädjande nog lite skolverksamhet. Innehållet och stämningen på mattelektionerna kom före discot! Dessutom hade idrotten varit jätterolig under veckan!

När det gällde förslag för att öka trivseln var det motsvarande saker som toppade. Många betonade vikten av att leka och göra saker tillsammans på rasterna, att se till så att alla får vara med, att göra fler saker med fadderbarnen. Högst upp på listan fanns också kreativa förslag för lektionerna som att ha fler samarbetsövningar, involvera elever mer i genomgångar och att använda lekar och spel mer i undervisningen.

När det gäller våra ämnen fortsätter vi på svenskan med Huset. Vi kommer också att jobba en del med rättstavningsregler. Vi arbetar med historia på SO:n och i engelska med grammatik som har fokus på pluralbildning. Läxan från förra veckan flyttades till tisdag den här veckan.

I NO avslutar man redovisningarna om återvinning och går därefter över till en kurs i fysik om ljud och ljus. I matte fortsätter man med decimaltal. Läxa som är en kluring är utdelad och skall lämnas in senast fredag.

Vi har en hälsning från köket att man i kommunen numera kräver läkarintyg för att eleverna ska få beviljat specialkost/ kladdfri kost. Att man ska lämna in nytt intyg för specialkost för varje läsår gäller sedan tidigare.

Jag bifogar lite bilder från den uppskattade nalledagen med fadderbarnen.IMG_1788.JPEG

IMG_1789.JPEG

IMG_1787.JPEG

Att tänka på inför veckan:

Tisdag: idrott, ta med kläder, engelskläxa, halva fokusrutan s 21 i textbook. (Jag lägger orden på Showbie också)

Onsdag: Utflykt till muséet 10.00-12.00, ingen idrott.

Fredag: Matteläxan ska vara inlämnad.

Hälsningar från oss båda genom Eva L!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s