Vecka 39

Hej!

Den här veckan startar vi våra utvecklingssamtal. Underlag för samtalet hittar ni på plattformen Unikum. Vi är tämligen nya användare, Lindbergs skola startade som försöksskola under förra läsåret och nu är det tänkt att alla skolor i Varbergs kommun ska använda sig av Unikum. Vi kommer att lägga över mer och mer av information där, men ni får överse med om det blir lite trevande så här i inledningsfasen.

Inför samtalet kan ni gå in på Unikum och titta på kunskaper, samt på förra årets överenskommelser, men även de förslag vi har till mål och överenskommelser framöver. Där finns också en flik som heter Min övriga utveckling där eleven kan skatta upplevelsen av sin skolsituation. Det är bra om den är gjord.

När det gäller skolämnena arbetar vi i svenska vidare med texterna till Huset. Vi pratar beskrivningar och repeterar ordklassen adjektiv.

I SO lägger vi lite tid på filmen om sopsortering och kommer därefter att gå in på historia.

I engelska handlar grammatiken om ing-form, texten i kapitel 3 handlar om att besöka nöjesfält. Lite ord som man har nytta av som turist med andra ord. Eleverna har inte fått någon läxa i engelska till vecka 39.

NO:n handlar om skogen och skogens djur.

Första kapitlet i matte är avslutat och nu går vi in på kapitel 2, som till en början handlar om längdenheter och om tiondelar.

I idrott hade vi under veckan som gick besök av tränare från volleybollklubben i Varberg, ett mycket uppskattat inslag!

Torsdagen 27 september har vi lärare studiedag och eleverna är lediga.

Att tänka på inför veckan:

tisdag: idrott

onsdag: idrott

torsdag: studiedag

 

Hälsningar Eva och Eva

Lämna en kommentar